Jak odnieść sukces w branży restauracyjnej – Restaurant Week

Oglądasz zwiastun materiału. 

Pełną wersję wideo dla Społeczności ZSB znajdziesz poniżej.

W pierwszym odcinku Zaprojektuj Swój Biznes, rozmawiamy z Pawłem Światczyńskim, pomysłodawcą, współzałożycielem i CEO platformy Restaurant Club (Restaurant Week, Fine Dining Week i World Class Cocktail Festival). Nasz nowy format będzie kopalnią wiedzy dla przedsiębiorców, niezależnie od poziomu doświadczenia zdobytego w świecie biznesu. 

Paweł Światczyński świetnie otwiera ten nowy cykl. Założył swoją firmę mając zaledwie 21 lat. Podkreśla, że gdy podejmuje się takie wyzwanie, trzeba nie tylko chcieć i mieć odwagę. Istotne jest przygotowanie się na koszty związane z założeniem, a następnie prowadzeniem swojego biznesu. 

Z tej rozmowy dowiecie się między innymi:

  • Od czego zacząć, zakładając swoją firmę?
  • Czy warto mieć wspólnika i jak go wybrać? 
  • Na jakie wyrzeczenia powinien być przygotowany przyszły przedsiębiorca?
  • Jak wspólnicy sfinansowali pierwszy Restaurant Week?
  • W jaki sposób firma Pawła rekrutuje pracowników?
  • Pokonywanie przeciwności – jak Paweł radzi sobie z trudnościami w prowadzeniu firmy?

Nasz gość rozkłada w tej rozmowie swoje przedsiębiorstwo na czynniki pierwsze. Sumuje pierwsze wydatki, opowiada o cashflow, wspomina moment, gdy firma faktycznie zaczęła zarabiać. Zdradza jak ogromną rolę odegrał przemyślany marketing w promowaniu Restaurant Week.

Perspektywa Pawła to świetne źródło wiedzy dla wszystkich, którzy poważnie myślą o założeniu swojego biznesu. Nasz gość odpowiada na wiele pytań, które zadaje sobie niejeden początkujący przedsiębiorca. Jaką radę ma dla słuchaczy i widzów?

Żaden biznes nie powstał bez odważnej decyzji


TaGI

Paweł Światczyński, startup


Napisz komentarz
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}