Biznes restauracyjny od kuchni – Daniel Pawełek

Zapraszamy na rozmowę z Danielem Pawełkiem, właścicielem i założycielem takich kultowych restauracji jak Butchery & Wine, Le Braci, Kieliszki na Próżnej czy Koneser Grill. Dziś rozmawiamy o biznesie restauracyjnym – jak podejść do tematu, jakie są trudności i wyzwania z nim związane. Perspektywa Daniela jest bardzo istotna, gdyż patrzy na swoje restauracje jak przedsiębiorca. Zwraca uwagę na koszty, cashflow, zespół czy lokalizację. ⬇ FILM PONIŻEJ ⬇📌Z tego odcinka dowiecie się:Co wpływa na popularność lokalu gastronomicznego wśród gości? Jak wybrać odpowiednią lokalizację dla restauracji? Ile kosztuje wyposażenie restauracji? Obroty generowane przez lokal – nawet 900 tysięcy złotych miesięcznie?! Jakie są koszt i marża na produkty? Dlaczego Daniel odradza otwieranie restauracji osobom, które podchodzą do tematu hobbystycznie? Kontrola biznesu – dlaczego warto być aktywnie zaangażowanym w to, co dzieje się w Twoim lokalu? Jak radzić sobie z problematycznymi pracownikami? Jak dobierać ludzi, którzy będą pracować w restauracji? Co spowodowało, że Daniel zdecydował się zatrudnić dyrektora finansowego?

Treść tylko dla Społeczności ZSB

Zaloguj się, aby ją zobaczyć.